You are currently viewing Meditatiivinen Aquaria Phuket

Meditatiivinen Aquaria Phuket

Kiitos kun jaat tämän!

Meditatiivinen Aquaria Phuket

Tammikuun lopulla yövyimme Phuketin matkallamme neljä yötä lähellä Phuket Townia. Tällöin oli helppo vähän retkeillä ja tutustua nähtävyyksiin. Yksi etukäteen suunniteltu käyntikohde oli mielestämme jopa meditatiivinen Aquaria Phuket, jossa olisi voinut istuskella katselemassa kaloja ja muita vedessä kulkevia otuksia vaikka kuinka kauan.

Tilasimme tälläkin kertaa Bolt-kyydin kaupunkiin. Pääsimme sillä ison ostoskeskuksen, Central Phuket Florestan parkkipaikalle. Heti ostoskeskuksen sisääntulossa oli vastaanottotiski, jossa mitattiin kuume ja piti antaa tiedot itsestään, ennen kuin pääsi jatkamaan matkaa. 

Sitten meni vähän aikaa miettiessä, mihin pitäisi suunnata. Kysyttyämme neuvoa meidät ohjattiin liukuportaisiin ja ostoskeskuksen pohjakerrokseen. Ensimmäisenä oli pienimuotoinen näyttely vedenalaisia maalauksia tekevän Olga Belkan teoksista.

Aquaria Phuket Olga Belka
Aquaria Phuket Olga Belka

Aquaria Phuket on Phuketin paras akvaario ja suurin Thaimaassa. Näin sanovat sekä akvaarion omat sivut että Tripadvisor. Liput voi ostaa ennakkoon ja valittavana on myös pääsy AR Trick Eye Museumiin, jossa on mahdollisuus seikkailla 4D-maailmassa. Sitä mainostetaan näin: ”Viihdy mystisessä kohtaamisessa, tunne adrenaliiniryöppysi, voita pelkosi, tunne rakkautta ilmassa, pakene fantasiaan ja koe temppumaailma!”

Emme halunneet temppuilla vaan tyydyimme vain tylsästi vaeltamaan rauhassa tässä valtavassa laitoksessa, johon on mahdutettu yli 25.000 eläintä. Mukana on siis hämähäkkejä, käärmeitä ja muita matelijoita ja mitä ihmeellisemmän näköisiä otuksia.

Meditatiivinen Aquaria Phuket
Meditatiivinen Aquaria Phuket

Aquaria Phuketin yhdeksän zonea

Akvaario on jaettu yhdeksään alueeseen. Zone 1 on Mystic Forest, ”salaperäinen Himmapan-metsä, jossa voi tutustua sekä pieniin että jättimäisiin makean veden kaloihin. Tähän suureen altaaseen on rakennettu puunrungoista metsä, joka simuloi luonnollisia kohtaamisia ja toimii vedenalaisen biologisen monimuotoisuuden näyttämönä.”

Aquaria Phuket Himmapan
Aquaria Phuket

Zone 2, Canopy Walk on käytävä akvaarion yläpuolella. Siellä voi katsella  alas kalojen uintia ympäriinsä ja nauttia rehevistä kasveista. 

Meditatiivinen Aquaria Phuket

Zone 3, Jewels of the Jungle on matelijoitten osasto. Osa näistä on todella suloisia, osa ei…

Meditatiivinen Aquaria Phuket Jewels of the Jungle
Aquaria Phuket

Aquaria Phuketin Zonet 4-7

Zone 4, The River Caves, jäljittelee luolamaisia olosuhteita puroineen. Täällä asustavat pienikynsiset saukot, tämän alueen päähenkilöt, jotka ovat aika hellyttäviä! Saukoista en saanut kuin epätarkan kuvan lasin ollessa välissä saukkojen sulautuessa aika hyvin taustaansa.

Zone 5, The Coastal Haven on paikka, jossa pingviinit viihtyvät rosoisilla kalliorannoilla haiden uiskennellessa vieressä. Pingviinejä oli hauska katsella, mutta niistäkään en saanut onnistunutta kuvaa. Pienen videon kuvasin siellä, joskin laatu on huono…

Zone 6, Stingray Bay on värikkäiden korallien ja erilaisten rauskulajien elinympäristö. Rauskut olivat todella lumoavia. Odottelin välillä aika pitkään niiden ilmestymistä näkökenttään, että saisin kuvattua niitä. Ilmeisesti en sitten ottanut kuvaa niistäkään, ainoastaan videon.

Zone 7, Largato, esittelee Thaimaanlahteen uponneen sukellusveneen, U.S.S. Largaton. Sekä paljon erikokoisia kaloja! Hylky on kyllä hieno elementti altaassa. Ei mikään pienoismalli…

Meditatiivinen Aquaria Phuket

Aquaria Phuketin viimeiset alueet, Zonet 8 ja 9

”Zone 8, South China Sea, on Aquaria Phuketin tärkein ja suurin näyttelyn osa, jossa on yli 3,5 miljoonaa litraa merivettä ja 100 000 meren elämää 500 lajin verran.” Myös kaksi valloittavaa suurta patsasta näyttää uponneen sinne… Tunnelma oli hiukan taianomainen ja viihdyin pitkään katselemassa kalojen uiskentelua patsaiden ympärillä.

Aquaria Phuket patsas
Aquaria Phuket patsas
Aquaria Phuket patsas
Aquaria Phuket patsas

Viimeinen alue, ”Zone 9 on paikka missä opitaan uutta ja tullaan vähän  lähemmäs meren elämää! Interaktiivisella kosketusaltaalla voi viihdyttää eri meduusalajeja. Lasihyllyillä olevissa purkeissa on esillä meduusoja eri kasvuvaiheissa.” Hyvin meditatiivista!

Aquaria Phuket

Emme juurikaan kiinnittäneet huomiota näihin eri osastoihin emmekä niiden sijaintiin, vaan vaeltelimme ympäriinsä ja istuskelimme välillä katselemassa suuria akvaarioita ja vilskettä niiden vesissä. Tykkäsin kovasti akvaarioiden sisustuksesta, joissa oli jo aiemmin mainittuja hylkyjä, puita ja patsaita.

Tämä kokemus pisti miettimään, että jos olisin nuorempi, voisin kuvitella itseni sukeltamaan tai ainakin snorklaamaan. Jälkimmäinenkin on jäänyt minulta ikävä kyllä kokematta, koska miestäni ei kiinnosta se ollenkaan enkä yksin saa näköjään itseäni osallistumaan millekään retkelle enkä ohjaukseen. Mutta ehkä kaikkea ei vain voi elämässään tehdä, vaikka haluaisikin?

Aquaria Phuket
Aquaria Phuket
Täälläkin joku asustaa...
Aquaria Phuket kivikala
Kivikala on aika outo ilmestys...
Meditatiivinen Aquaria Phuket
Meditatiivinen Aquaria Phuket
Meditatiivinen Aquaria Phuket

Kiitos kun jaat tämän!

Tällä artikkelilla on 12 kommenttia

 1. Terhi

  Kokemuksia on mukava kerätä ja ne ovatkin osoittautuneet arvokkaimmikdi kuin tavara, joskus on kuitenkin vain myönnettävä, että ”juna meni jo” eli minäkään en enää haaveile sukeltamisesta, akvaariot itsessään voivat kyllä olla hienoja paikkoja jos niiden suunnittelussa on nähty vaivaa ja ne on toteutettu eläimiä kunnioittaen.

  1. Raija Salo

   Niin. Vaikka nyt jotain jäisi kokematta, niin ehkä matkoilla silti saa ihan tarpeeksi muita elämyksiä. Safareillakaan en ole ollut, mutta en ole kokenut sitä välttämättömäksi, nimenomaan eläimiä ajatellen.

 2. Akvaariomaailmat on tosi kivoja käyntikohteita ja minusta myös tunnelma on meditatiivinen. Itse en uskaltaisi sukeltaa tai snorklata, joten akvaariot on hyvä tapa päästä nauttimaan vedenalaisesta maailmasta.

  1. Raija Salo

   Vau, toinen joka pelkää mennä välineitten kanssa veteen 😀 Jos en pääse sitä snorklaamista tosiaan ikinä kokeilemaan, niin täytyy hakeutua aina paikalliseen akvaariomaailmaan.

 3. Reissu-Jani

  Hienoja kuvia. Lissabonissa olen käynyt upeassa meri-akvaariossa jossa oli todella isoja altaita ja varsinkin keskellä yksi todella iso jota tarkkailin pitkään. Mahtava kokemus. Voin suositella jos Lissabonissa käy.

  1. Raija Salo

   Kiitos vinkistä, Jani! Olen kyllä miettinyt sinnekin suuntaan menemistä.

 4. Melkoinen paikka. Kalojen katselu on todella vangitsevaa ja tuolla niitä tuntuu todella riittävän, mutta luulen, että katselisin silti mieluummin matelijoita. Sikäli tietysti, kun niitä olisi nähnyt lymypaikoistaan. Jos olisin pingviini, en kyllä olisi kovin levollinen haiden uidessa vieressä, mutta ehkä ne suhtautuu pinguihin samoin kuin ihmisiinkin, eli välinpitämättömästi.

  1. Raija Salo

   Matelijoita… Ok 😀 Niiltä puuttuu tuo vesi, mikä itseäni kiehtoo aina.

 5. Voin niin kuvitella, että tuolla tulee meditatiivinen fiilis ! Mäkin rohkaisen ja kannustan osallistumaan järjestettyyn snorklausretkelle seuraavalla kerralla kun sellainen mahdollisuus on! Saat siitä itsellesi mahtavan elämyksen! Ymmärrän tuon, että jättää välistä koska toista ei kiinnosta, meillä on ennen myös monet kerrat käynyt samoin, että kun toinen ei halua, niin sitten kumpikaan ei mene. Nykyään lähden yksin siitä huolimatta, jos toinen ei halua 😀 Hyvä esimerkki on viime reissulta, kun lähdin yksin Jordaniaan päiväretkelle, olisi kovasti jäänyt harmittamaan jos olisin jättänyt menemättä, siksi kun toinen ei lähde (retki oli oikeastaan aika kallis ja lapset oli mukana, niin senkin vuoksi tällainen järjestely).

  1. Raija Salo

   Kiitos Elina! Pitää varmaan tosiaan pitää päänsä ja vaatia snorklausta ohjelmaan (edes yksin). Seuraavalla reissulla Intiaan se ei taida onnistua, joten pitää vähän odotella vielä 🙂

 6. Snorklaus on kyllä mukavaa puuhaa, kannattaa vielä harkita, jos joskus siihen vielä tulee mahdollisuus. Akvaariossakin toki pääsee hyvin näkemään merenalaisen maailman kauneuden. Joissain paikoissa tehdään retkiä myös lasipohjaisen veneen kanssa, jolloin koralleja ym. pääsee hyvin ihailemaan veneestä käsin.

  1. Raija Salo

   Ilman muuta haluaisin kokeilla snorklausta. Vesi on todella tärkeä elementti minulle, ja matkoilla on päästävä joko altaaseen tai mereen tai molempiin. Pitää varmaan olla sinnikäs ja saada tuo mies edes eka kerralla henkiseksi tueksi mukaan 🙂

Vastaa